100 Χρόνια CLOU

Το εργοστάσιο της CLOU στην Γερμανία

H ίδρυση της εταιρείας CLOU έγινε πριν 100 χρόνια στην Φρανκφούρτη. Ο ιδρυτής Otto Clouth ξεκίνησε μαζί με δύο υπαλλήλους του σε ένα μικρό εργαστήριο στην Έσση, να ασχολείται με τους λεκέδες του ξύλου. Σήμερα, περισσότερα από 90 χρόνια αργότερα, τα πρoϊόντα CLOU πωλούνται σε εμπόρους, ξυλουργούς, βιομηxανίες επεξεργασίας ξύλου όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Αφρική και την Ασία.
Η εταιρεία θεωρείται μία από τις πρωτοπόρους της εγχώριας βελτίωσης της DIY (Do It Yourself) βιομηχανίας, η οποία ξεκίνησε να ανθίζει στις αρχές της δεκαετίας του '70. Για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιτυχία, η εταιρεία επιδιώκει σήμερα υπό την διεύθυνση του κυρίου Alfred Clouth, εγγονού του ιδρυτή της, μία συνεπή στρατηγική επέκτασης.
Η CLOU δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος. Στην δεκαετία του '80 άρχισε να αναπτύσσει τα υδατικά προϊόντα και εισήγαγε το 1984 την πρώτη βαφή ξύλου με βάση το νερό "CLOUSTRAL". Το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης εισήχθη to 1997 και το 2000. Η εταιρεία υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Περιβαλλοντικής Συμμαχίας της Έσσης. Το 2004 η Alfred Clouth Lackfabrik GmbH & Co τιμήθηκε για την αφοσίωση της σε αυτόν τον τομέα με το "Glanzlicht der Umweltallianz Hessen" βραβείο για την προσφορά στο περιβάλλον. Τον Μάϊο του 2017 διακρίθηκε ανάμεσα σε 1016 εργοστάσια και βγήκε πρώτη στην κατηγορία "ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ" του γερμανικού διαγωνισμού "DEUTCHLAND TEST - BESTE MARKENQUALITÄT".


"Η παράδοση της εταιρείας CLOU, μας καθιστά υπεύθυνους σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά τα προϊόντα και την φιλική τους χρήση προς το περιβάλλον. Αυτό το επιτυγχάνουμε με τις σύγχρονες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις μας στο Offenbach της Γερμανίας."
Alfred Clouth, εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας και CEO